Najczęściej robię torty pokryte masą cukrową, która daje wiele możliwości zdobienia. Można uzyskać z niej różne kształty i kolory. Smak masy plastycznej zależy od upodobań i kompozycji z wnętrzem tortu. Moim ulubionym wypełnieniem tortu jest krem ze śmietany kremówki i/ lub serka mascarpone oraz masa budyniowa. Jako dodatków używam owoców świeżych (sezonowych), owoców z puszki , lub konfitur.
Biszkopt jest nawilżany ponczem bezalkoholowym, lub z procentami w zależności, czy jest to tort dla dzieci, czy dla dorosłych. Smak tortów uzależniony jest od indywidualnych upodobań. Wszystko na moich tortach jest jadalne! Dla małych dzieci (poniżej 3 lat) i alergików,do dekoracji polecam kolory o delikatnym nasyceniu, ponieważ dostępne na rynku barwniki są syntetyczne.
Masz pytanie skontaktuj się ze mną.
Najczęściej używane smaki wypisałam poniżej:
Smak kremu z kremówki:
migdałowy
śmietankowy
czekoladowy
truskawkowy
jagodowy
malinowy
kawowy
Smak kremu budyniowego:
waniliowy
czekoladowy
śmietankowy
migdałowy
Dodatki
owoce świeże (sezonowych): np. truskawki, jagody, maliny
owoce z puszki: brzoskwinie, mandarynki
konfitura: wiśniowa, malinowa, z czarnej porzeczki
krem czekoladowy lub kajmakowy
Smak masy cukrowej:
migdałowy
śmietankowy
waniliowy
pomarańczowy
cytrynowy
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz